Automatizari porti – acces fara a te da jos din masina

 

Cred ca nu ne inselam cand spunem ca primele sisteme/kit-uri de automatizari porti Brasov au fost montate in cadrul institutiilor de stat si in cadrul marilor intreprinderi. Chiar daca unul din scopurile principale a fost acela de a limita accesul, automatizarea a facilitat accesul celor care lucrau in institutii fara ca cineva sa deschida si sa inchida poarta in urma lor.

Intre timp lucrurile au evoluat si proprietarii celor mai multe case au inclinat pentru montarea unui sistem automat, lucru realizat atat pentru confort cat si pentru siguranta, sistemul de automatizare porti putand fi corelat cu sistemul de alarma prin montarea unei camere de supraveghere si a unor senzori.

Si pentru ca vorbim despre porti, vorbim despre doua tipuri de automatizari, doua tipuri de sisteme de deschidere, respectiv inchidere automata:

• automatizari porti culisante (deschiderea se face pe orizontala);

• automatizari porti batante(deschiderea se face in exterior sau in interior).

Kit-urile de automatizare difera in functie de tipul portii, de greutatea acesteia, de inaltimea si greutatea stalpilor (canaturilor) si pot avea unul sau doaua motoare in cazul deschiderilor batante.

Avantaje portilor automatizate:

• nu trebuie sa cobori din masina (ideal atunci cand ploua sau ninge), portile sunt actionate de telecomanda;

• portile se inchid in urma ta nepermitand accesul strainilor;

• pot fi legate la sistemul de securitate si pot fi actionate si din interiorul casei;

• sunt estetice.

Pentru cei care au garaj exista kit-uri de automatizari porti garaj Brasov care vor aduce un plus de confort proprietarului, acesta putand actiona deschiderea, respectiv inchiderea portii din telecomanda. La alegerea tipului de automatizare trebuie tinut cont de unele variabile: suprafata portii, greutatea si inaltimea acesteaia acesteia. Cei care nu detin curti si garaje pot opta pentru automatizarea parcarii prin blocator metalic actionat prin telecomanda sau prin intermediul cilindrului retractabil.

Acolo unde exista trafic intens se recomanda montatrea de bariere automate. Acestea pot fi montate atat la interior cat si la exterior, lungimea stalpului cat si a  bratului putand fi diferita. Atomatizarea poate fi si individuala prin montarea unui blocator din inox actionat prin telecomanda sau prin montarea unui cilindru retractabil.

Pentru fiecare situatie si destinatie in parte exista un sistem automatizat care sa permita accesul prin actionarea unei telecomenzi sau cartele. Sitemele de automatizari porti Brasov pot fi legate la un sistem de alarma sau de supraveghere si se pot crea sisteme complexe de maxima siguranta si confort.